Reisinformatie

Reizen in de Filippijnen dien je goed voor te bereiden en iedere reiziger dient een flinke bagage geduld mee te nemen.  Maar één groot voordeel is ongetwijfeld dat iemand die zich in het Engels kan uitdrukken tot in elke uithoek van de Filippijnen geraakt.

Reisdocumenten
Paspoort en visum zijn verplicht. Een visum is niet nodig voor een toeristisch verblijf van minder dan 21 dagen. In dat geval is wel een internationaal paspoort nodig dat nog tenminste 6 maanden geldig is.  Personen die gehuwd zijn met een partner van Filippijnse afkomst hebben eveneens geen visum nodig op voorwaarde hij/zij een geldig Filippijns paspoort heeft.  Zij kunnen tot max. 1 jaar in de Filippijnen verblijven.

Filippijnse Ambassade 
Molièrelaan 297
1050 Brussel
TEL: 02/340.33.77
FAX: 02/345.64.25

Vaccinatie / Gezondheid
In sommige streken is medicatie tegen malaria aanbevolen.
Meer info: Prins Leopold Instituut voor Tropische Geneeskunde. http://www.itg.be/itg/

Reisadvies

Op de website van de Belgische Overheid www.diplomatie.be kan u "hun" reisadvies vinden.  Persoonlijk, gezien mijn ervaring met de Filippijnen, zou ik u aanraden de informatie met de nodige dosis gezond verstand te lezen.  

 

Advies m.b.t. vogelpest en SARS

Algemeen reisadvies

 

Top of Page

© 2004 users.pandora.be/pinoy-pinay, All rights reserved

 

02/03/2004