Vijf adoptiebureaus bedienen Vlaanderen

Het Vlaams decreet voor adoptie biedt ruimte aan vijf diensten die vanuit het buitenland adopteren. De kaart hiernaast toont hun 'werkterrein' wereldwijd. Behalve Horizon gaat het om deze vier.

De Vreugdezaaiers: de oudste in het rijtje, christelijk ge´nspireerd. Doet eigenlijk alleen adopties uit India en was daar in de jaren zeventig en tachtig erg succesvol mee. Vorig jaar waren het er maar vijf meer. Volgens de nieuwe wetgeving in India moet een kind minstens tweemaal in het binnenland zijn aangeboden voor adoptie voor het naar het buitenland mag.

Ray of Hope: is op dit moment erg succesvol in EthiopiŰ. Zelfs in die mate dat er een aanmeldingsstop is ingevoerd. De organisatie probeert ook om adoptie vanuit Vietnam op te starten en ook opnieuw vanuit Ha´ti, zoals ze vroeger al deed.

Het Kleine Mirakel: adopties uit Kazachstan zitten in stijgende lijn. Erg actieve dienst, die nog maar twee jaar bestaat. Heeft ook een proef lopen in Polen en is bezig met voorbereidend onderzoek in Oekra´ne, Venezuela, Kameroen en Madagaskar.

Fiac: dienst die actief is in de Filipijnen, Colombia, Zuid-Afrika, Thailand en EthiopiŰ. Met uitzondering van dat laatste land gaat het telkens om kleine aantallen. (vbr)

1/7/2008

Bron : Het Nieuwsblad

Archief - Home