Elf doden na aanval Filipijnse communisten

Bij gevechten die zijn uitgebroken nadat strijders van de communistische beweging NPA in het zuiden van de Filipijnen een aanval hadden uitgevoerd op een politiepost en een telecomtoren, zijn elf doden gevallen. Dat heeft het Filipijnse leger bekendgemaakt.

Zo'n vijftig NPA-strijders vielen in de plaats Dapa een politiepost aan en vernielden in het nabijgelegen General Luna de telecomtoren. De strijders vluchtten daarop in twee groepen en werden door leger en politie achternagezeten. In totaal kwamen negen NPA-strijders en twee politieagenten om, zei het leger. Vijf strijders werden gearresteerd en vier politieagenten raakten gewond.

De communisten strijden al veertig jaar op het Filipijnse platteland, maar zijn de laatste maanden actiever geworden. Steeds vaker worden leger- en politieposten aangevallen of konvooien overvallen. Het leger heeft van president Gloria Macapagal Arroyo tot 2010 gekregen om de NPA-strijders uit te roeien. Vermoedelijk zijn er nog zo'n vijfduizend strijders op de been. (novum/adv)

30/06/2008

Bron : Het Laatste Nieuws

Archief - Home