Moeizame berging slachtoffers ferryramp Filipijnen

Duikers hebben de grootste moeite om lichamen te bergen uit de Filipijnse veerboot die zaterdag tijdens een tyfoon kapseisde. De lichamen drijven boven in de hutten en compartimenten van de zeven dekken tellende ferry en duikers moeten gewichten mee naar binnen nemen om ze te verzwaren zodat ze naar buiten kunnen worden gebracht, zei een woordvoerder van de kustwacht.

Slechts 56 opvarenden gered

Van de ruim 850 opvarenden van het schip, de 23.824 ton metende Princess of the Stars, zijn er maar 56 gered. Tot nu toe zijn 124 lichamen geborgen. Door de naweeŽn van de storm konden duikers pas dinsdag het ondersteboven drijvende wrak binnengaan.

Tyfoon Fengshen

Elders in de Filipijnen eiste de tyfoon Fengshen 394 levens, terwijl nog eens 330 worden vermist. Ruim honderdduizend woningen zijn vernield of beschadigd. Het Internationale Rode Kruis verzocht donderdag om 5,1 miljoen euro voor hulp aan de getroffenen. Dat bedrag is volgens het Rode Kruis nodig om vierhonderdduizend mensen gedurende drie maanden van schoon water, noodonderkomens en andere hulpgoederen te voorzien. (novum/ap/jv)

26/06/2008

Bron : Het Laatste Nieuws

Archief - Home