Al 24 doden na storm op Filipijnen

De storm Halong, die het afgelopen weekend op de Filipijnen woedde, heeft tot nog toe 24 levens geëist. Een half miljoen mensen hebben hun huizen verlaten.

Onderweg naar Japan

"Storm Halong heeft de Filipijnen vorige nacht verlaten en is nu op weg naar Okinawa, Japan, nadat het aardverschuivingen en overstromingen in de noordelijk en centraal gelegen provincies teweegbracht", zegt het weerinstituut.

416.000 uit huizen

Meer dan 416.000 mensen in vijf provincies hebben door de storm hun huizen moeten verlaten. Er vielen 15 doden in de noordelijke provincie Pangasinan, één van de meest geteisterde gebieden in het land waar meer dan 172.000 bewoners hun huizen verlaten hebben. In het nabijgelegen La Union werden nog eens vier sterfgevallen gemeld, twee in de centrale provincie West-Negros en telkens één slachtoffer in Zambales, Antique en Benguet. Velen verdronken door de overstromingen of werden geraakt door rondvliegend materiaal door de Halongs sterke wind. Anderen werden bedolven onder ingestorte gebouwen. Volgens de autoriteiten loopt de schade aan de infrastructuur, 18.262 huizen en de oogst op tot 4,.31 miljoen dollar. (belga/vsv)

20/05/2008

Bron : Het Laatste Nieuws

Archief - Home