Familie vergeet kindje op luchthaven Vancouver

VANCOUVER, - Een immigrantenfamilie uit de Filipijnen heeft als gevolg van een krappe overstaptijd op het vliegveld van Vancouver een 1-jarig kindje achtergelaten. De ouders en twee grootouders van het jongetje hadden maandag enorme haast om de aansluiting naar Winnipeg te halen. Omdat de familieleden in verschillende delen van het vliegtuig zaten, had ook tijdens de vlucht geen van hen in de gaten dat de dreumes van 23 maanden niet aan boord was.

Intussen was het jongetje alleen op wandel op de luchthaven van Vancouver. Een beveiligingsmedewerker nam hem mee maar kon niet met hem praten omdat het jongetje geen Engels spreekt. Later schakelde luchtvaartmaatschappij Air Canada iemand in die Tagalog spreekt.

Het jongetje had geen eigen instapkaart toegewezen gekregen en werd dus ook in geen enkel vliegtuig door het personeel gemist. Pas toen Air Canada alle vluchten naging die vertrokken waren, kregen werknemers van het bedrijf een vermoeden over de mogelijke ouders.

Na telefonisch contact met het kind mocht de vader -op kosten van Air Canada- vanuit Winnipeg heen en weer naar Vancouver om zijn zoontje op te halen.

 jns (ap)

14/05/2008

Bron : Het Nieuwsblad

Archief - Home