Lernout terug actief in de spraak- en taaltechnologie

GENT - Jo Lernout is terug actief in de sector van de spraak- en taaltechnologie. Hij werkt in de Filipijnen als technologisch adviseur voor het nieuwe bedrijf Sofia. Hij pikt daarmee de draad op van een veelbelovend project dat in de nadagen van L&H in voorbereiding was.

Dat meldt de website van P-Magazine. Sofia (Society of Intelligent Assistants) was in 2000 het project waar de L&H-top in het geheim alle aandacht aan besteedde.

Met Sofia wilde L&H de wereldmarkt veroveren door een draadloos apparaat te ontwerpen dat al haar spraak- en taaltechnologie implementeerde en zo internet voor iedereen toegankelijk maakte. Het project werd nooit gerealiseerd door de neergang van het bedrijf.

Lernout pikt op de oude idee in en wordt volgens P-Magazine adviseur van het nieuwe Sofia dat start met een kapitaal van 150.000 euro, voor een groot deel aangebracht door Vlaamse investeerders. Daar waar het oorspronkelijke Sofia draaide rond een computertje, wil het nieuwe Sofia diensten leveren via de mobiele telefoon.

22/04/2008

Bron : Het Nieuwsblad

Archief - Home