Meer dan 220 gewonden tijdens feestgedruis op Filipijnen

Op de Filipijnen zijn vannacht tijdens het de feestelijke overgang van oud naar nieuw meer dan 220 gewonden gevallen. Dat zijn er 50 procent minder dan vorig jaar.

Voetzoekers
Volgens het hoofd van de nationale politie, Avelino Razon, vielen 226 gewonden door ontploffende voetzoekers en verdwaalde kogels. Vorig jaar vielen nog 518 gewonden. Het jaar voordien waren dat er 1.297. Volgens Razon vielen tien gewonden door verdwaalde kogels. In 2006 kwam zo één persoon om het leven en raakten 39 anderen gewond.

Overheidscampagne
Ook het aantal mensen dat de voorbije dagen daarom in het ziekenhuis werd opgenomen, lag beduidend lager dan vorig jaar. Mogelijk is er een verband met de niet aflatende campagne van de overheid om mensen af te raden voetzoekers te laten ontploffen tijdens de overgang naar het nieuwe jaar.

Slechte geesten verdrijven
Filipijnen laten op oudejaarsavond traditioneel voetzoekers af. Ze geloven dat het lawaai de slechte geesten verdrijft en in het nieuwe jaar geluk zal brengen. Sommigen schieten om middernacht kogels in de lucht. (dpa/tdb)

01/01/2008

Bron : Het Laatste Nieuws

Archief - Home