Al elf doden na explosie winkelcentrum Manilla

Het aantal doden na de zware explosie in een winkelcentrum in de Filipijnse hoofdstad Manilla is opgelopen tot elf. Dat blijkt uit een nieuwe, officiŽle balans. De explosie vond vrijdag plaats in een shoppingcentrum in de zakenwijk van Manilla. Volgens de politie gaat het om een bomaanslag. In het zuiden van de Filipijnen zijn communistische guerrillero's en moslimseparatisten actief, die in het verleden reeds vaak aanslagen hebben gepleegd.

Twee lichamen gevonden
Er werden nog twee lichamen van jonge mannen onder het puin vandaan gehaald. Voort overleed een van de honderd zwaargewonden in het ziekenhuis. De ordediensten zijn ook zondag nog bezig met het ruimen van puin en het zoeken naar andere slachtoffers.

Krater
In de vloer van het winkelcentrum prijkt een acht meter brede krater. Het zonnedak is door de explosie weggeblazen. "De schade is aanzienlijk", zei politiecommissaris Geary Barias.

Extremistische islamieten
Een islamitische, extremistische groepering eiste de verantwoordelijkheid voor de bomaanslag al op via een telefoontje aan een journalist. De Filipijnse politie blijft echter uiterst voorzichtig met deze opeising. (belga/vsv)

21/10/2007

Bron : Het Laatste Nieuws

Archief - Home