Acht doden bij explosie in Filipijns winkelcentrum

Bij een explosie in een winkelcentrum in de Filipijnse hoofdstad Manilla zijn acht mensen om het leven gekomen. Honderddertig mensen raakten gewond.

De politie had aanvankelijk aangenomen dat een tank met vloeibaar gas in een van de restaurants was ontploft. Ze sloot met het oog op de grote schade echter niet uit dat er een bomaanslag is gepleegd. De ontploffing gebeurde voor een restaurant in het Glorietta-shoppingcenter in de zakenwijk Makati van Manilla.

Aanslagen

In het zuiden van de Filipijnen zijn communistische guerrillero's en moslimseparatisten actief, die in het verleden reeds vaak aanslagen hebben gepleegd. In het shoppingcenter wordt de omvang van de schade stilaan duidelijk. In de vloer van het gebouw prijkt een acht meter brede krater, aldus de lokale politicus JonJon Binay. Het zonnedak is door de explosie weggeblazen.

Veel schade

"De schade is aanzienlijk", zei politiecommissaris Geary Barias. "We sluiten geen oorzaak uit." De alarmtoestand is van kracht bij de politie en er werden verschillende wegversperringen opgericht. Andere winkelcentra en belangrijke gebouwen kregen extra bewaking. (afp/mvl/adv/eb)

 

19/10/2007

Bron : Het Laatste Nieuws

Archief - Home