Zwaar stormweer eist vijf levens in de Filipijnen

MANILLA - In het noorden van de Filipijnen zijn minstens vijf mensen om het leven gekomen bij een aardverschuiving die het gevolg was van een tropische storm. Dat meldt het Office of Civil Defence (OCD) zondag. Duizenden mensen hebben door de storm hun huis moeten verlaten.

Vier mensen zijn nog steeds vermist nadat zaterdag bij een aardverschuiving twee huizen bedolven raakten in de plaats Hingoy in de noordelijke provincie Ifugao, aldus Anthjomny Golez van OCD. Volgens hem raakte daarbij ook een negenjarige gewond.

Volgens het OCD heeft de storm ook zware overstromingen veroorzaakt, is de ferrydienst opgeschort en hebben meer dan tweeduizend mensen hun woonplaats in de getroffen gebieden moeten verlaten.

In de havens in het oosten van de Filipijnen zijn honderden mensen gestrand. Zaterdagavond redde de kustwacht veertig werknemers van de Amerikaanse ambassade die gestrand waren op Corregidor Island, ten westen van Manilla. Geen van hen raakte gewond, aldus de kustwacht.

Volgens de weerdienst trekt de storm ondertussen verder richting Vietnam en heeft die nog niks aan kracht ingeboet: het zou gaan om windsnelheden tot 55 kilometer per uur.

BELGA (BELGA)

30/09/2007

Bron : Het Nieuwsblad

Archief - Home