Argenta wil opgelichte klanten nog niet vergoeden

BRUSSEL - Argenta weigert klanten die voor tienduizenden euro's zijn opgelicht door een van zijn werknemers onmiddellijk te vergoeden. Dat meldt De Tijd vrijdag.

Het Mechelse gerecht voert al enkele maanden een onderzoek naar de oplichting. Tegen werknemer Stefan L. loopt een gerechtelijk onderzoek voor oplichting en valsheid in geschrifte. Maar de bankbediende is gevlucht naar de Filipijnen, waarmee BelgiŽ nog geen sluitende uitleveringsafspraken maakte.

Argenta wil het einde van dat onderzoek afwachten alvorens uit te betalen. Ombudsman Jacques Zeegers laat weten dat dat zeer ongebruikelijk is. 'Doorgaans zijn de banken welwillend om de gedupeerden te vergoeden. Ze denken aan hun imago', zegt hij. 'Enkel als er manifeste twijfels zijn over de fraude en/of de omvang ervan, zal de bank de afloop van het gerechtelijk onderzoek afwachten.'

Een van de gedupeerden is een bejaard koppel uit Mechelen dat zijn kapitaal van 33.000 euro verloor. Hoewel het koppel in de problemen komt met verschillende afbetalingen, houdt Argenta het been stijf.

 fis (belga)

28/09/2007

Bron : Het Nieuwsblad

Archief - Home