Krachtige aardbeving treft zuiden van Filipijnen

Een krachtige aardbeving, met een kracht van 6,5 op de schaal van Richter, heeft het zuiden van de Filipijnen getroffen, zo heeft het Amerikaans Geologisch Instituut (USGS) bekendgemaakt. Het epicentrum van de beving, rond 15.46 uur Belgische tijd, bevond zich op 209 km ten zuidoosten van de stad Matin, in de provincie Davao Est, op het eiland Mindanao, op een diepte van tien km.

De beving werd aan de oostkust van het eiland gevoeld. Volgens de eerste berichten zijn er noch slachtoffers, noch schade, aldus Mylene Carols van het Filipijns Instituut voor Vulkanologie en Seismologie. Dit instituut gewaagde van een kracht van 6,6 op de (logaritmische) Richterschaal. Deskundigen waarschuwden voor naschokken.

De Filipijnen worden dagelijks door een tiental aardbevingen getroffen, maar slechts weinige daarvan laten zich echt voelen. De ergste die het land ooit teisterde was er een in 1990 met een kracht van 7,7 op de Richterschaal. Op het noordelijke eiland Luzon kwamen toen bijna 2.000 mensen om. (dpa/hln)

20/08/2007

Bron : Het Laatste Nieuws

Archief - Home