Directeur dagverblijf die kinderen gijzelt in Manilla geeft zich over

De kapers die op de Filipijnen een schoolbus met kinderen gegijzeld houden hebben een akkoord gesloten met de onderhandelaars. De gijzelnemers willen zich volgens de politie om 19.00 uur lokale tijd (13.00 uur Belgische tijd) overgeven.

Een directeur van een kinderdagverblijf in een sloppenwijk van Manilla gijzelde met een handlanger een bus met daarin 32 van zijn leerlingen in de hoofdstad Manilla. Armando 'Jun' Ducat eist van de regering dat ze arme kinderen betere onderwijskansen en huisvesting geeft. De 60-jarige Ducat wil dat de burgers hun steun voor zijn actie betuigen door kaarsen aan te steken, zei een senator, die in de bus korte tijd met Ducat heeft onderhandeld.

Een jongen werd eerder vrijgelaten omdat hij ziek zou zijn en hoge koorts zou hebben. Elite-eenheden van de politie hebben het gekaapte voertuig omsingeld. Of de autoriteiten tegemoet zijn gekomen aan de eisen van de gijzelnemers is niet bekend.

De directeur zou gewapend zijn met een handgranaat. De kinderen zijn ongeveer vijf jaar oud en werden lachend en wuivend achter de ramen van de bus gezien.

28/03/2007

Bron : Het Laatste Nieuws

Archief - Home