Rebellen doden legerofficier in zuiden Filipijnen

Communistische rebellen hebben dinsdag in het zuiden van de Filipijnen een legerofficier gedood en 29 geweren veroverd. Dat heeft het leger woensdag bekendgemaakt. Zo'n vijftig leden van het Nieuwe Volksleger vielen dinsdagavond laat in de provincie Bukidnon een basis aan van een militie die het leger steunt, zei legerwoordvoerder Ernesto Torres. Daarbij brak een schietpartij uit die behalve aan de officier, ook het leven kostte aan een militielid.

Ontvoerd en gegijzeld
Deze ochtend werden ook enkele tientallen mensen, voornamelijk kinderen, ontvoerd en gegijzeld gehouden na een operatie tegen een school in het zuiden van de eilandengroep. Vermoedelijk was dit het werd van de communistische guerilleros. 

De gegijzelden werden meegenomen uit een school in Buayan, in het zuiden van het eiland Mindanao. De gijzelnemers gebruikten hen als levend schild tegen de soldaten en politiemensen die achter hen aan zitten, aldus regionaal politiedirecteur Jaime Karingal. Ondertussen zijn de gegijzelden weer vrijgelaten. De reden voor de gijzeling en de vrijlating zijn nog niet bekend. (novum/ap/afp)

23/08/2006

Bron : Het Laatste Nieuws

Archief - Home