18 jaar cel voor Feijen

De volksjury van het Gentse assisenhof heeft de 22-jarige Peter Feijen veroordeeld tot 18 jaar opsluiting. De jongeman uit Hamont-Achel stond terecht wegens doodslag op zijn vriendin Katherine Schelfhout in november 2004. Procureur-generaal Stubbe vorderde een gevangenisstraf van 20 jaar gevorderd tegen de jongeman. Hij beweerde bijna twee jaar lang dat hij zich niets herinnerde, tot maandag. Toen pleitte hij onschuldig.

Geen DNA

De argumenten van de verdediging, meester Van Hende, over het gebrek aan materiŽle bewijzen konden Feijen vrijdag niet meer redden. Er zat geen DNA van hem onder de nagels van het slachtoffer of omgekeerd. Er werden geen voetsporen van Feijen gevonden. Er zaten geen vingerafdrukken van hem op de gsm die weggegooid was, en er waren geen bloedsporen.

Blanco strafblad
Zeven van de juryleden verklaarden Feijen schuldig, vijf onschuldig. De drie beroepsrechters sloten zich aan bij de meerderheid. Daarna vorderde het openbaar ministerie 20 jaar. Geen maximumstraf want de procureur-generaal vond zijn jeugdige leeftijd en zijn blanco strafblad verzachtende omstandigheden.

Toch noemde het openbaar ministerie het laf dat Feijen niet bekende. "Dit is geen lafheid", verdedigde Van Hende. "Het is niet zijn opzet, hij heeft het willen wegdrukken. Het was een psychologisch proces. Die jongen hoort niet in de gevangenis, hij moet begeleid worden." Feijen had daar alleen nog aan toe te voegen dat hij zijn strafmaat zal aanvaarden.

23/06/2006

Bron : Het Laatste Nieuws

Archief - Home