Verdediging Feijen niet onder de indruk van bewijslast

Minuscule bloedpartikeltjes en vezels van de kledij van het slachtoffer moeten aantonen dat Peter Feijen wel degelijk de moordenaar is van Katherine Schelfhout. Echt hard bewijs is dat echter niet, vindt de verdediging. 

Dat er vezels van de kledij van Katherine op de kledij van Feijen gevonden werden, kan als logisch beschouwd worden. De twee woonden namelijk samen. Vezels van een derde, een onbekende, werden echter niet teruggevonden op de kledij van het slachtoffer. 

Bloedspatjes
Uit het vezelonderzoek bleek ook dat het laatste contact van het slachtoffer met de broek en de vest van de beklaagde was. Enkele kleine bloedspatjes op de kledij van Feijen wijzen ook al in zijn richting, maar het staat niet vast dat het bloed van Katherine afkomstig is. 

Katherine werd gewurgd. Onder de propere nagels van Feijen werd echter geen DNA van haar gevonden. Hij zei zelf dat hij de vaat had gedaan. Hoe hij die schram in zijn nek opliep, is eveneens niet duidelijk. Aanwijzingen genoeg, maar doorslaggevende materiŽle bewijzen lijken er niet te zijn.

22/06/2006

Bron : Het Laatste Nieuws

Archief - Home