Gerechtspsychiater gelooft niet in geheugenverlies Feijen


"Peter Feijen gedroeg zich altijd heel rationeel en bedachtzaam om zijn ondervragers te overtuigen." Volgens gerechtspsychiater Deberdt bestaat het niet dat de beklaagde precies die cruciale zeven minuten kon vergeten waarin hij in november 2004 zijn vriendin Katherine Schelfhout zou hebben vermoord. "Ik geloof niet in zoiets als psychogene amnesie", zei Deberdt vandaag voor het hof van assisen in Gent. "En zeker niet zo'n selectieve amnesie. Maar het wordt wel vaak voorgewend in de gevangenis."

"Ik heb al veel dergelijke gevallen meegemaakt maar hij viel me op door de hardnekkigheid waarmee hij standhield", zei de gerechtspsychiater. "Het viel me ook op dat hij altijd heel ongeŽmotioneerd reageerde. Maar dat kan ook een pose zijn." Het enige moment dat Feijen wel emoties toonde, was toen hij vernam dat Katherine was overleden. Toen begon hij te hyperventileren en weende hij.

"Onvoldoende erkend"
Paul Standaert, de psycholoog, hing een beeld op van Feijen als iemand die moeilijk omkan met boosheid en zich onvoldoende erkend voelt als man. "Hij heeft een zachtmoedige passiviteit die een perfecte voedingsbodem is voor agressiviteit." Morgen volgen de pleidooien en het rekwisitoor. Daarna moet de jury beslissen of Feijen al dan niet in de cel moet voor de moord op zijn vriendin Katherine.

Sinds de moord heeft Feijen altijd beweerd dat hij niet wist of hij het gedaan had. Maandag, bij de start van het proces, verraste hij iedereen door te zeggen dat hij onschuldig is.

22/06/2006

Bron : Het Laatste Nieuws

Archief - Home