Studenten getuigen van de laatste uren van Katherine

,,Peter was niet haar droomprins''

,,Kent u de reputatie van het Citadelpark?'' Volgens Filip Van Hende, de advocaat van Peter Feijen, is het best mogelijk dat Katherine Schelfhout op 9 november 2004 niet vermoord werd door haar vriend, maar door een van de vele onverlaten die al jaren het Gentse Citadelpark 's nachts onveilig maken. 
Zes, zeven studenten die in de nacht van 8 op 9 november 2004 tijdens een kroegentocht gezien hebben hoe Katherine Schelfhout en haar vriend Peter Feijen voortdurend overhoop lagen, zijn dinsdag komen getuigen over de laatste uren van Katherine in de Overpoortstraat. 

Er zitten heel wat veertigers en vijftigers in de jury die de straat - als ze er zelf niet geweest zijn in hun studententijd - op zijn minst moeten kennen uit de verhalen van hun kinderen. Het is één lange paternoster van cafés en pittabars, die elke avond dichtslibt. Het is een buurt ook waar studentenpaartjes al eens ruzie krijgen, om dan later in de nacht alles weer met de mantel der liefde te bedekken. 

,,Bij Peter en Katherine zat de klad echter dieper in hun relatie'', getuigden de jongeren. ,,Katherine was er na twee maanden samenwonen achter gekomen dat de stille en ietwat jaloerse Peter niet echt haar droomprins was. Hij controleert me voortdurend en gunt me nauwelijks vrijheid , klaagde ze meermaals. Hij wil altijd weten waar ik ben, maar zelf laat hij nooit iets van zich horen.'' 

Met ex-liefje op de schoot

Een foto op de website van de studentenclub waarop Peter een ex-liefje op de schoot nam, was de druppel die de emmer deed overlopen. ,,Ge kunt de boom in'', herhaalde Katherine die avond meermaals. Haar medestudenten zagen hoe ze Peter dat duidelijk probeerde te maken. ,,Ze was er zelf niet goed van, ze had tranen in de ogen. We hebben haar eens stevig omhelsd. Een uur later is ze toch weer arm in arm met Peter naar hun studentenstudio vertrokken'', zegden ze. 

Maar niemand heeft gezien hoe ze onderweg weer ruzie kregen. En wat daarna gebeurde blijft ook nog onduidelijk. Trok Peter alleen verder en bleef Katherine alleen achter in het Citadelpark waar ze is gewurgd? En door wie werd ze dan gewurgd? Door Peter Feijen of door iemand anders? Iemand die geen reden had om haar te doden: die geen ruzie had met haar, die haar niet aangerand heeft en die haar niet bestolen heeft. Het is moeilijk te geloven. Vele tekens blijven in de richting van Feijen wijzen. Die blijft ontkennen: ,,Het was stom van mij om haar daar alleen achter te laten. Daarom ben ik haar 's nachts nog gaan zoeken.''

21/06/2006

Bron : Het Nieuwsblad

Archief - Home