Vrienden noemen Peter Feijen rustig maar ook jaloers

De vrienden die Peter Feijen en Katherine Schelfhout kenden van in de studentenclubs waar ze lid van waren, vertelden dinsdagmorgen dat Peter rustig en introvert maar ook heel bezitterig en jaloers was. Velen van hen blijven Peter echter steunen.

"Peter is een rustige jongen," aldus een vriendin van studentenclub Hermes waar Peter lid van was. "Hij was altijd diegene die de gemoederen probeerde te bedaren", en dat konden anderen die Peter kenden, alleen maar beamen. Ook de leden van de studentenclub van Katherine waren met verstomming geslagen toen ze hoorden dat hij was opgepakt voor de moord op zijn vriendin. "We kenden hem eigenlijk niet zo goed", vertelde de praeses van studentenclub Moeder Lies. "Hij was timide, rustig en introvert.

Vaak ruzie
Sinds ze samenwoonden had het koppel steeds vaker ruzie. Peter wilde steeds meer dingen alleen met Katherine doen. "Hij wilde ook steeds weten waar ze was", klonk het dinsdag. "Ik denk dat Peter nogal bezitterig was en dat Katherine anderzijds erg op haar vrijheid gesteld was", aldus een vriend.

Bewijslast op losse schroeven
Het proces tegen Peter Feijen is allesbehalve een uitgemaakte zaak. Gedurende anderhalf jaar zegt Feijen dat hij zich niet kan herinneren of hij zijn vriendin al dan niet heeft vermoord in de nacht van 8 op 9 november 2004. Maandag beweerde hij opeens zonder verpinken dat hij onschuldig was.

De bewijslast tegen hem staat ook al op losse schroeven. Zo konden de speurders een spatje bloed vinden op de jas van de beklaagde maar hij zou die jas die bewuste avond niet aan hebben gehad. Het enige wat wel met zekerheid kan gezegd worden, is dat Peter Feijen zich vlak voor het tijdstip van de moord in de buurt bevond van het seniorenclubhuis waar Katherine dood werd teruggevonden. (belga)

20/06/2006

Bron : Het Laatste Nieuws

Archief - Home