Jongeman die vriendin vermoordde pleit opeens onschuldig

"Nu weet ik dat ik onschuldig ben, ik ben ervan overtuigd". De 22-jarige Peter Feijen, die voor het hof van assisen in Gent terecht staat voor de moord op zijn vriendin Katherine Schelfhout in november 2004, beweerde maandagnamiddag opeens onschuldig te zijn. Al die tijd hield hij vol zich niets meer te kunnen herinneren.

"Indien ik het geweest ben, dan ben ik angstig voor mezelf. Want dan weet ik niet tot welke dingen ik in staat ben." Dat zei de jongeman uit Hamont-Achel nadat zijn vriendin gewurgd werd teruggevonden vlakbij het Citadelpark in Gent. Maandagnamiddag sprak hij andere taal.

"Nu weet ik het zeker dat ik het niet gedaan heb. Ik heb verdriet om Katherine, al kan ik dat moeilijk uiten. Haar achterlaten die nacht is het stomste dat ik ooit gedaan heb." Toen de voorzitter vroeg of er een derde in het spel was, antwoordde hij: "Ja, dat moet wel".

Relatie
Peter Feijen en Katherine Schelfhout waren sinds januari 2004 samen. De relatie werd al snel heel serieus en het koppel fantaseerde zelfs al over trouwen en kinderen. "Katherine was vriendelijk, sociaal en ze danste graag", vertelde Feijen maandag. "Door haar kreeg ik meer zelfvertrouwen."

Maar hij was ook jaloers en bezitterig. En de relatie liep de laatste twee maanden voor de moord moeizaam. "We hadden vaak ruzie, telkens weer over hetzelfde", aldus Feijen. Katherines vertrouwen was geschaad nadat ze een foto had gezien van Peter met zijn ex-vriendin op de schoot.

Ruzie
De nacht dat Katherine vermoord werd, had het koppel nog maar eens ruzie. Na veel discussies besloten ze toch samen naar hun kot te gaan. In het Citadelpark ontstond er opnieuw ruzie en Feijen liet Katherine achter en wandelde tot aan hun kot. Daar kreeg hij telefoon van haar om te zeggen dat ze de eerste trein naar huis zou nemen.

Feijen ging haar toen zoeken en toen hij haar niet kon vinden, probeerde hij te bellen. Dat was vlakbij de plaats waar het lichaam van het meisje werd gevonden. Daarna herinnert hij zich niets meer.

Stom
De volgende dag kreeg hij telefoon van de preses van Moeder Lies, de studentenclub waar Katherine feestpreses was. Dat de politie had ge´nformeerd naar Katherine. Maar Feijen maakte zich niet onmiddellijk zorgen. "Ik dacht eerder aan openbare dronkenschap", zei hij maandag tegen de voorzitter. "Ik ben onschuldig en ik ben stom geweest dat ik haar heb achtergelaten.".

19/06/2006

Bron : Het Laatste Nieuws

Archief - Home