Limburgse student die vriendin vermoordde voor rechter

In Gent start maandag het assisenproces tegen de 22-jarige Peter Feijen. Hij staat terecht voor de moord op zijn vriendin Katherine Schelfhout in Gent op 9 november 2004. De jonge Limburger ontkent de feiten. 

Het lichaam van de 20-jarige Katherine werd gevonden door de uitbater van het seniorenhuis "Citadel", vlakbij het Citadelpark, aan de nooduitgang achteraan het gebouw. Haar hoofd lag in een plas bloed en de studente handelswetenschappen uit Sint-Gillis-Waas bleek gewurgd en geslagen te zijn. 

De avond van de moord ging Katherine op kroegentocht met haar studentenclub. Andere leden van de club verklaarden dat zij ruzie had gemaakt met haar vriend Peter Feijen, een student industrieel ingenieur. Toen de politie een bezoek bracht aan het kot dat Katherine en Peter deelden, troffen ze er Feijen aan. Na een grondig verhoor werd hij gearresteerd. 

De avond van de feiten kwam het tijdens de kroegentocht tot een hevige ruzie. Na zware discussies besloot het koppel toch samen naar huis te gaan, maar in het Citadelpark kregen ze opnieuw slaande ruzie. Feijen liep daarop alleen door naar hun kot, waar hij telefoon kreeg van Katherine, die hem zei dat hij de boom in kon en dat ze de eerste trein naar huis nam. 

Nadat ze de telefoon toegesmeten had, probeerde Feijen zijn vriendin nog een tiental keer te bereiken. Uiteindelijk kon hij haar nog spreken, maar dat herinnert hij zich naar eigen zeggen niet. Vervolgens besloot hij haar te gaan zoeken. 

Het gerecht kon achterhalen dat Feijen zich op een tiental meter bevond van de plaats waar Katherine levenloos werd teruggevonden. Hij beweert dat hij haar niet kon vinden en naar huis terugkeerde. Van de terugweg kan hij zich niets herinneren. (belga)

16/06/2006

Bron : Het Laatste Nieuws

Archief - Home