Robinson-geheimen

- Zee-egels en snijwonden van koralen zijn de meest voorkomende kwaaltjes op het eiland.

- Hygiënische artikelen als lenzenvloeistof, tampons en maandverband krijgen de kandidaten als ze erom vragen. Tweemaal per dag worden muggenmelk en zonnemelk uitgedeeld. Palawan is een van de meest malariagevoelige streken van de Filipijnen.

- Hoewel sommige kijkers denken dat er buiten het bereik van de camera's lustig wordt gegeten, klopt dat niet. De kandidaten krijgen alleen maar water. Vlak voor de spelletjes krijgen ze een stuk fruit voor een suikerboost.

- Voor de cameramensen geldt een strikt eet- en rookverbod in het bijzijn van de kandidaten. Ze hebben een klein schuilhok waar ze dat wél kunnen doen. Ze mogen ook niet praten met de kandidaten.

- Na het spel duurt het gemiddeld zes maanden tot een jaar voor de kandidaten weer volledig de oude zijn. Naast het gewichtverlies, hebben veel kandidaten last van concentratieproblemen, slapeloosheid en dof haar.

- Alle gevonden vruchten en planten moeten de kandidaten voorleggen aan de meegereisde dokter. Pas als die zijn fiat geeft, mag er gegeten worden.

05/04/2006

Bron : Het Nieuwsblad

Archief - Home