Man doodt ex-vrouw en drie kinderen en pleegt zelfmoord

Christian W. (38) heeft gisteren in Temse zijn ex-partner en hun drie kinderen gedood. 

De politie ontdekte de vijf levenloze lichamen gisterennamiddag in één van de slaapkamers van het huis aan de Prinsenlaan in Temse waar de familie woonde. 

De vijf slachtoffers waren vader Christian W. (38), zijn echtgenote Priscilla C. (47), hun twee zonen Christopher (14), Randy (12) en dochtertje Yakina (7). 

,,De vijf lagen naast elkaar op de grond. Ze waren niet gekneveld en er waren geen sporen van geweld'', zei Theo Byl, de woordvoerder van het parket van Dendermonde gisteren. 

Naast de lichamen stonden twee brandende barbecuevuurtjes die op houtskool brandden Het raam was verduisterd met een deken en alle kieren en gaten van de slaapkamer waren dichtgestopt. Vermoedelijk zijn de man, zijn echtgenote en de drie kinderen om het leven gekomen door CO-vergiftiging. Het parket gaat ervan uit dat er een gezinsdrama gebeurd en dat de man de dader is. Of hij zijn slachtoffers eerst verdoofd heeft of dat hij gewacht tot zijn vrouw en kinderen sliep vooraleer zijn plan uit te voeren, is nog niet duidelijk. 

Het was de politie van Temse die de feiten gisteren rond 14 uur ontdekte. De agenten gingen in opdracht van het jeugdparket aankloppen aan het huis van de familie W. aan de Prinsenlaan in Temse. Christian W. en zijn echtgenote, een vrouw van Oosterse afkomst, waren al een tijdje uit elkaar. W. woonde in Sint-Niklaas maar hij ging nog vaak naar het huis in Temse terug waar ze samen hadden gewoond. Het kwam dan vaak tot hoogoplopende ruzies. Het jeugdparket volgde het gezin al een tijdje omdat er al een hele tijd zware familiale problemen zouden zijn geweest. 

Buurtbewoners verklaarden gisteren dat zij nooit iets verdachts hadden gemerkt. Volgens hen had het echtpaar er altijd gelukkig uitgezien.

Van onze redacteurs Mark Eeckhaut en Danny Bontinck

02/02/2006

Bron : De Standaard Online

Archief - Home