Moordenaar Katherine Schelfhout naar Gents assisenhof

Peter Feyen, de Limburgse student die wordt verdacht van de moord op zijn vriendin Katherine Schelfhout, verschijnt hoogst waarschijnlijk binnen een half jaar voor het Gentse assisenhof. Dat zegt zijn advocaat Filip Van Hende. De raadkamer maakte het dossier woensdag over aan de kamer van inbeschuldigingstelling. 

Katherine Schelfhout, een 20-jarige studente handelswetenschappen uit Sint-Gillis-Waas, werd in november 2004 dood aangetroffen aan de achterdeur van het seniorenclubhuis aan het Gentse Citadelpark. Ze was gewurgd en zwaar toegetakeld. Haar vriend Peter Feyen (21) was meteen hoofdverdachte in deze zaak. 

Tijdens de ondervragingen gaf de student industrieel ingenieur toe dat hij de avond voordien ruzie gemaakt had met zijn vriendin. De jongeman zou teruggekeerd zijn naar het Citadelpark om de ruzie bij te leggen, maar herinnert zich naar eigen zeggen niet meer wat er daarna gebeurde. 

Sindsdien zit de verdachte in voorhechtenis. "Binnen de maand zal mijn cliŽnt waarschijnlijk nog voor de kamer van inbeschuldigingstelling komen", vertelt zijn advocaat Filip Van Hende. "Ik vermoed dat de zaak binnen vijf ŗ zes maanden voor het assisenhof komt." Van Hende zal de vrijspraak vragen voor zijn cliŽnt. (belga)

26/01/2005

Bron : Het Laatste Nieuws

Archief - Home