Rocken voor Filippijnse schoolkinderen

End Year's Swing Night in ontmoetingscentrum Hansam

HANDZAME - Tussen Kerstmis en Nieuwjaar fuift Handzame ten voordele van een onderwijsproject in de Filippijnen. De End Year's Swing Night is een rock- en bluesoptreden in het ontmoetingscentrum Hansam. 
Mijn broer Luc is met een Filippijnse getrouwd'', vertelt organisator Marc Waeyaert. ,,Vandaar de interesse van de werkgroep voor de Filippijnen. Voor de zesde keer op rij organiseren wij een muziekoptreden tijdens de kerstvakantie. De opbrengst gaat naar een schoolproject in Cadaatan. Dat is de naam van een woonwijk van de gemeente Lambusan op het Filippijnse eiland Cebu.'' 

,,De voorbije jaren hebben we met de opbrengst al 8.000 euro in het schoolproject van Cadaatan gestopt'', gaat Waeyaert verder. ,,Allerhande didactisch materiaal is voor de schoolkinderen aangekocht. Het gaat vooral om boekentassen, computers en schriften.'' 

Maaltijden op school

,,We hebben ook geďnvesteerd in de aanleg van een speelplein en in de ondersteuning van de medische uitrusting van de school. Nu willen we meer en meer de schoolmaaltijden financieren. De ouders sturen hun kinderen sneller naar school als er een middagmaal is voorzien. Zo dragen we bij tot de opleiding van de kinderen én tot de bestrijding van de honger'', weet Marc Waeyaert. 

De End Year's Swing Night vindt plaats op woensdag 28 december vanaf 20 uur in het ontmoetingscentrum Hansam in Handzame. 

Om 21 uur treden El Sticko and his Bustlers op. Bassist Hans Van De Casteele is afkomstig van Kortemark maar woont nu in Hooglede. De andere muzikanten komen uit Deinze. Ze brengen blues met een eerbetoon aan de legendarische Texaanse blues-rocker Stevie Ray Vaughan. 

Om 22.30 uur staan The Refugees op het podium. Deze rock- en bluesband speelt vooral eigen werk. 

Om middernacht is Wheatbread Johnson aan de beurt. Hij woont in Ierland maar brengt Chicago Blues. Hij speelde ooit de bas bij Toots Tielemans. 

Kaarten kosten 12 euro. Info: Marc Waeyaert, 0473-59.18.72.

Ronny VANHOOREN

24/12/2006

Bron : het Nieuwsblad

Archief - Home