En jaar na moord nog steeds ,,mysterieus geheugenverlies''

Moord op Katherine Schelfhout wellicht voor assisen

GENT - En jaar. Zolang al bijten de speurders hun tanden stuk op het dossier rond de moord op Katherine Schelfhout. Na een avondje stappen in de Gentse Overpoort, werd de studente Handelswetenschappen levenloos teruggevonden aan het Citadelpark. Keihard bewijsmateriaal voor de dader is er nog altijd niet. Toch wijst alles in de richting van haar vriend Peter Feyen. Al lijdt die nog steeds aan geheugenverlies. 
Dag op dag n jaar terug, op 8 november 2004, werd het lichaam van Katherine KCi Schelfhout, een 20-jarige studente Handelswetenschappen aan de Hogeschool Gent, levenloos aangetroffen in het Citadelpark . De avond voordien had ze ruzie gemaakt met haar vriendje, Peter Feyen, ook twintig jaar oud en student Industrieel Ingenieur. 

,,Ze vond dat ze te weinig aandacht kreeg'', verklaarde de jongeman achteraf. Alles wijst erop dat hij zelf het meisje wurgde. ,,Toch is er op dit moment nog altijd geen keihard, wetenschappelijk bewijsmateriaal'', zegt zijn advocaat Filip Van Hende. 

,,De procureur kan zich alleen baseren op de omstandigheden van die avond en een aantal vermoedens.'' Al zijn die vermoedens wel bijzonder sterk. Zo maakte Feyen een slechte beurt aan de leugendetector. En ook het onderzoek rond het gsm-verkeer verklaart een en ander. ,,Kort na de ruzie heeft Katherine naar Peter gebeld'', zegt Van Hende. ,,Hij was intussen al terug op de studio waar ze samenwoonden. Ze zei dat ze, n dag eerder dan gepland, al naar haar ouders in Sint-Gillis-Waas terug zou gaan.'' 

Onvermijdelijk

Peter - zo beweert hij - wou het terug goedmaken en besloot daarom naar de omgeving van het Citadelpark te gaan, waar zijn vriendin zich op dat moment bevond. Vanaf het moment dat hij aan een bushokje aan de Fortlaan, vlakbij het park, aankwam, herinnert hij zich echter niks meer. 

,,Ik hoop alleen dat ik haar niet vermoord heb'', verklaarde hij achteraf. Pas later, toen hij terug op kot was, wilde de geest weer mee. Net in de uren rond dat acute geheugenverlies moeten de gruwelijke feiten zich afgespeeld hebben. 

,,Toch vonden de speurders ook op de kledij van mijn clint geen onrustwekkende sporen'', zegt Van Hende. ,,Ze vonden alleen materiaal dat je bij om het even welk koppel kan terugvinden.'' 

Volgens gerechtspsychiaters zijn er twee mogelijkheden: f de jongeman weet cht niets meer f hij is een verschrikkelijk goed acteur. In ieder geval blijken uit het psychiatrische verslag van Feyen geen bijzondere afwijkingen. 

Feyen schuldig aan moord? Wellicht zal een volksjury dat oordeel moeten vellen. ,,Een assisenzaak lijkt me inderdaad zo goed als onvermijdelijk'', besluit Van Hende.

Nicholas LATAIRE

8/11/2005

Bron : De Gentenaar Online

Archief - Home