De controversiŽle president van de Filipijnen, Gloria Arroyo, eindigt als vierde

Condoleezza Rice nog altijd machtigste vrouw ter wereld

Het magazine Forbes heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Condoleezza Rice, opnieuw verkozen tot de machtigste vrouw ter wereld.
Het blad stelde een klassement op van de 100 meest invloedrijke vrouwen, gebaseerd op hun aanwezigheid in de media en hun economische macht. De lijst werd donderdag gepubliceerd. 
De 50-jarige Rice promoveerde in januari 2005 tot minister van Buitenlandse Zaken, na in 2001 te zijn aangesteld als de nationale veiligheidsadviseur van VS-president George W. Bush. 
De tweede stek wordt bekleed door de 67-jarige Chinese vice-premier Yi Wu. 
Daarmee blijven de eerste twee plaatsen van de rangschikking onveranderd ten aanzien van 2004. Julia Timosjenko, de qua uiterlijk charismatische premier van OekraÔne, duikt voor de eerste keer op in het klassement en haalt meteen een derde plaats. De controversiŽle president van de Filipijnen, Gloria Arroyo, eindigt als vierde. 

Opvallend is de terugval van de Amerikaanse first lady, Laura Bush. Zij haalde vorig jaar nog de top 10 maar eindigde dit jaar, ondanks de kiescampagne van manlief George W. Bush, op de 46ste stek. Haar voorgangster, Hillary Clinton, daarentegen is nog steeds goed voor een 26ste plaats. 
Andere politieke figuren in de top 100 zijn de Britse koningin Elisabeth II op 75 en Cherie Blair, echtgenote van de Britse premier Tony Blair, op 62.

29/07/2005

Bron : Het Belang van Limburg

Archief - Home