Ferryboot op de Filipijnen vat vuur

Een ferry met aan boord meer dan 200 passagiers heeft vuur gevat voor de kust van de Filipijnse provincie Zamboanga. Er vielen geen gewonden en alle passagiers slaagden erin om het schip tijdig te verlaten. "Alle 222 passagiers die zich aan boord van de Princess of The World bevonden, hebben het brandende schip tijdig kunnen verlaten", aldus Arthur Gosingan, commandant van de kustwacht.

De ferry was op weg naar Zamboanga, zowat 875 kilometer ten zuiden van Manila, toen aan boord plots vuur uitbrak. Volgens Gosingan is nog niet duidelijk wat de precieze oorzaak van de brand is. "Momenteel zijn onze boten op weg naar het getroffen gebied om te helpen met het blussen", luidt het. "Passagiers en bemanning konden met reddingsbootjes, die zich aan boord van het schip bevonden, in veiligheid brengen."

In februari vorig jaar werd een andere Filipijnse ferryboot nog het doelwit van de aan al-Qaida gelinkte rebellen van Aboe Sayaf. Ze bombardeerden het schip vlak nadat het de haven van Manila had verlaten. In de brand die daarop onstond kwamen meer dan 100 mensen om het leven. (belga)

07/07/2005

Bron : Het Laatste Nieuws

Archief - Home