Opnieuw 8 doden na aanslagen in Irak

Bij een reeks aanslagen in Irak zijn op enkele uren tijd minstens acht doden en twintig gewonden gevallen. In Bagdad vond een zelfmoordaanslag plaats voor een rekruteringsbureau van het Iraakse leger.

al-Zarqawi
Twee leden van de nationale garde en een burger werden gedood. Bij de aanslag raakten ook minstens vier soldaten en vijftien burgers gewond. Andere bronnen spreken van vier doden en 38 gewonden. De aanslag werd opgeŽist door de groepering rond de Iraakse leider van het terreurnetwerk al-Qaida, Aboe Moessab al-Zarqawi. De groepering verspreidde dinsdag een communiquť via een islamitische site.

Topfunctionarissen vermoord
Maandagavond werden in Bagdad twee topfunctionarissen van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Defensie vermoord. Een van hen werd volgens de autoriteiten neergeschoten voor zijn woning. Eerder werden ook een Iraakse generaal en zijn zoon in hun woning doodgeschoten door mannen in militair uniform, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken. Nog in Bagdad werd dinsdag een universiteitsprofessor doodgeschoten toen hij naar zijn kantoor reed.

Filipijnen belaagd
Vorige donderdag kwam een 46-jarige Filipijn om bij een mogelijke aanval op een Amerikaans konvooi op een weg tussen Bagdad en het zuiden van Irak. Dat meldt het Filipijnse ministerie van Buitenlandse Zaken. De Amerikaanse vrachtwagen die werd bestuurd door de Filipijn was gekanteld, maar de bestuurder vertoonde geen kogelwonden. Mogelijk gaat het om anti-Amerikaanse aanval, maar ook een eenvoudig verkeersongeluk wordt niet uitgesloten. Zondag nog was een andere Filipijn door onbekenden neergeschoten in Bagdad. (belga)

19/04/2005

Bron : Het Laatste Nieuws

Archief - Home