Doden en gewonden bij grote explosies Filipijnen

MANILLA (ANP) - Drie bomexplosies op de Filipijnen hebben maandag volgens de politie zeker elf mensen het leven gekost en veel gewonden gemaakt. De extremistische moslimgroepering Abu Sayyaf heeft de verantwoordelijkheid voor twee aanslagen opgeŽist, meldde de radio.

De aanslagen zijn gepleegd in de hoofdstad Manilla en in twee zuidelijke steden. Drie doden vielen bij de aanslag in het zakencentrum Makati in Manilla, aldus de politie. Tientallen mensen raakten gewond. De bom ontplofte tijdens het spitsuur in een bus.

Een bom ontplofte bij een winkelcentrum in General Santos City. Daarbij vielen zeker drie doden en ruim dertig gewonden, aldus de politie. Een woordvoerder van Abu Sayyaf, gelieerd aan al-Qaeda, claimde de verantwoordelijkheid voor de aanslagen in Davao en General Santos.

In Davao, niet ver van General Santos City, zouden vijf mensen zijn omgekomen bij een ontploffing vlak bij een busstation. In deze havenplaats ontploften voorjaar 2003 ook enkele bommen die 35 mensen het leven kostten.

14/02/2005

Bron : planet.nl

Archief - Home