Nieuwe dodenbalans Filippijnse storm

MANILLA - Bij de tropische storm die het voorbije weekend over de Filipijnen raasde zijn er volgens een nieuwe balans 345 doden gevallen; 152 mensen zijn nog vermist. Dit lieten de Filippijnse autoriteiten vandaag weten. 

De provincie Quezon, ongeveer 75 km ten oosten van de hoofdstad Manilla, kreeg het hard te verduren. De meeste doden vielen in de steden Real, Infanta en General Nakar. Honderden reddingswerkers zijn nog altijd op de been om de inwoners van de drie steden te helpen. Door grondverzakkingen zijn de enige bruggen naar die steden onbruikbaar en is de regio praktisch afgesloten van de buitenwereld. Wegens de sterke wind moeten vliegtuigen aan de grond blijven en zijn de hulpdiensten verplicht door het wassende water te gaan.

Meteorologische diensten waarschuwen al voor de komst van een nieuwe depressie die waarschijnlijk een tyfoon wordt en nog zwaarder zal zijn dan de net gepasseerde tropische storm. In de provincie Quezon en in andere regio's geldt al alarmfase 1, op een schaal die drie fasen kent.

1/12/2004

Bron : de Standaard

Archief - Home