In Afghanistan gegijzelde VN-medewerkers vrijgelaten

Drie medewerkers van de Verenigde Naties die bijna een maand geleden in Afghanistan ontvoerd werden, zijn volgens de Afghaanse regering dinsdag vrijgelaten. Ze zijn in goede gezondheid en werden naar een veilige plek gebracht, zei de Afghaanse minister van Binnenlandse Zaken in Kaboel.

Annetta Flanigan uit Noord-Ierland, Shqipe Hebibi uit Kosovo en de Filippijnse diplomaat Angelito Nayan werden op 28 oktober in Kaboel ontvoerd. Ze hielpen er bij de organisatie van de verkiezingen. De tot dan onbekende Jaish-e-Muslimeen eiste de vrijlating van radicale moslimrebellen, zoniet zouden de drie gijzelaars gedood worden.

Er zijn volgens de minister in ruil geen gevangenen vrijgelaten en er is geen losgeld betaald. De Britse zender BBC meldde echterdat de gijzelaars met militair geweld bevrijd werden. Daarbij werd volgens het bericht één van de gijzelnemers gedood en raakten vier anderen zwaar gewond.

Een woordvoerder van de groepering Jaish-e-Muslimeen (Leger van Moslims) had aan het in Pakistan gevestigde Afghaanse persbureau AIP gezegd dat in ruil voor de gijzelaars 24 rebellen uit Afghaanse gevangenissen waren vrijgelaten.

23/11/2004

Bron : Het Laatste Nieuws

Archief - Home