Emotioneel afscheid van vermoorde Katherine

Herinneringen aan haar opgewekt karaker verdringen afschuw om vroege dood 

DE KLINGE - In haar woonplaats De Klinge is afscheid genomen van Katherine Schelfhout. De studente (20) werd bijna twee weken geleden vermoord teruggevonden in het Gentse Citadelpark. Eerder dan de afschuw om haar vroege dood, overheersten de mooie herinneringen aan het opge- wekte meisje de uitvaartplech- tigheid. Haar negenjarige half- broer liet buiten de kerk een grote, witte ballon op. 
Katherine Schelfhout werd zaterdagmorgen begraven in de Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaartparochie in De Klinge, vlakbij de Nederlandse grens. Tijdens de uitvaartdienst werd met geen woord gerept over de brutale moord op de dochter van Iris Pangilinan en Ronny Schelfhout. 

Alleen op het rouwprentje stond een verwijzing naar de nacht van 9 november: ,,Je had nog zoveel plannen, maar je werd op gruwelijke wijze om het leven gebracht. Op een manier die we nooit zullen begrijpen.'' 

De kerk aan het dorpsplein was te klein voor de naar schatting zeshonderd rouwenden. Naast familieleden en vrienden woonden tientallen medestudenten uit Gent de plechtigheid bij. Katherine, die handelswetenschappen volgde in de Arteveldestad, was graag gezien in het studentenleven. 

De begrafenis had een persoonlijk karakter en typeerde KC, zoals Katherine Camille Schelfhout werd genoemd. Naast Zij van Marco Borsato en Everbody hurts van R.E.M. werd een technoplaat gedraaid. Als feestpraeses van studentenclub Moeder Lies was KC altijd te vinden voor een feestje. 

In zijn homilie had de priester het over het opgewekte karakter van het vermoorde meisje. 

,,Katherine, je was een parel op school. Je bezat van jongsaf aan alle eigenschappen die iemand zo beminnelijk maken: wilskrachtig, vol levensvreugde en optimisme. Die karaktertrekken blijven voortbestaan in al wie je lief was'', zei de priester. 

,,Het is niet voor niks dat je feestpraeses werd bij de studentenclub. Als iemand weken van huis is, zoekt hij steun bij anderen. En daarvoor konden ze altijd bij jou terecht. Ik hoorde van een vriend dat je steeds wilde luisteren. Je hoefde het niet voor het zeggen te hebben. Je deed alles met de glimlach. Jouw typerende, stralende glimlach die ook op je doodsprentje staat.'' 

Vlak voor het einde van de dienst groette Jason, de negenjarige halfbroer van KC, de kist. In zijn hand droeg hij een grote, witte ballon, die hij buiten de kerk opliet. Ook zijn klasgenootjes lieten witte ballonnetjes op. 

Katherine, die geboren werd in Manilla, zou op 15 februari 21 zijn geworden. Haar vriend zit in de gevangenis op verdenking van moord. 


door Wim DEHANDSCHUTTER

22/11/2004

Bron : Het Volk

Archief - Home