Moord versterkt slechte reputatie Citadelpark

Politie: ,,Er zitten inderdaad mensen uit louche milieus''

GENT - In het Citadelpark zelf of in de onmiddellijke buurt werd vermoedelijk maandagnacht een 20-jarige hogeschoolstudente uit Sint-Gillis-Waas vermoord. Haar lichaam lag dinsdag aan de achterdeur van het Clubhuis voor senioren, langs de Emile Clauslaan. 
Toen Marcellus Van Beethoven gisteren iets voor twaalf uur het seniorenclubhuis wilde openen, deed hij de gruwelijke ontdekking. Aan de achterdeur van het gebouw lag het lijk van een jonge vrouw. Ze had een studentenlint om. Het lichaam zat volledig onder het bloed. 

De geschrokken man belde onmiddellijk de politie. Politie en parket kwamen onmiddellijk ter plaatse. Het bleek om een 20-jarige studente uit Sint-Gillis-Waas te gaan die in Gent op kot zit. Het parket kon al met zekerheid zeggen dat het om doodslag gaat. Maar over de precieze doodsoorzaak kon nog geen uitsluitsel gegeven worden. Ook naar het waarom van de gruweldaad blijft het voorlopig gissen. 

Enkele senioren die gisternamiddag kwam kaarten of biljarten, werden weggestuurd. ,,Hier aan het Citadelpark gebeuren toch altijd rare dingen'', merkt één van hen op. 

Het Citadelpark heeft sinds jaar en dag een kwalijke reputatie. Enkele jaren geleden werd nog een serieverkrachter opgepakt die tussen 1993 en 2001 tientallen verkrachtingen en pogingen daartoe pleegde. Ook de prostitutie en andere duistere praktijken zijn geen uitzondering in het beruchte park. 

Prostitutie

,,In het park zitten inderdaad mensen uit het prostitutiemilieu en andere louche milieus'', zegt hoofdcommissaris Steven De Smet. ,,Er gebeuren regelmatig diefstallen met geweld, maar vaak komen daar ook andere feiten bij kijken.'' 

Daarom is er regelmatig toezicht. De gewone politiepatrouilles passeren regelmatig, maar ook de recherche, de cel jeugd, de bijzondere patrouilles, enzovoort. ,,Elke zaak is er één te veel natuurlijk, maar we merken dat het de laatste twee jaar veel verbeterd is. Vroeger stond het park gekend als rendez-vousplaats, dat stond zelfs in bepaalde boekjes. Sinds het verhoogde toezicht, is dat niet meer het geval. We blijven natuurlijk extra patrouilleren, vooral nu in de winterperiode omdat het vroeger donker wordt'', aldus De Smet. 

Isabelle HAEMERS

10/11/2004

Bron : Het Volk

Archief - Home