Ontvoerders VN-medewerkers in Afghanistan verschuiven ultimatum

De ontvoerders van drie medewerkers van de Verenigde Naties in Afghanistan hebben hun ultimatum met twee dagen verlengd tot vrijdag. De gijzelnemers dreigen ermee de drie buitenlanders te onthoofden indien de VN zich niet terugtrekken uit het land. 

De militanten van een voorheen onbekende radicale islamitische groepering Leger van Moslims. Ze eisen ook de vrijlating van moslimgevangenen uit Afghaanse gevangenissen en Guantanamo Bay. 

"Volgens onze informatie is de deadline verschoven naar vrijdag", verklaarde generaal Zahir Azimy van het ministerie van Defensie. De militair toonde zich optimistisch over de overlevingskansen van de drie VN-medewerkers. Volgens Azimy heeft het er alle schijn van dat de ontvoerders bij hun operatie konden rekenen op de hulp van Afghaanse ambtenaren. 

De militanten verklaarden intussen dat ze de drie gegijzelden naar verschillende plaatsen hebben overgebracht. Indien de autoriteiten erin zouden slagen één van de drie gegijzelden te bevrijden, zullen de ontvoerders naar eigen zeggen de andere twee meteen vermoorden. 

De gegijzelden zijn de Brits-Ierse Annette Flanigan, de Filipijn Angelito Nayan en de Kosovaarse Shqipe Habibi. Ze verbleven in Kaboel in het raam van de verkiezingen. (lan, belga)

01/11/2004

Bron : Het Laatste Nieuws

Archief - Home