Ontvoerders dreigen VN-medewerkers te doden

KABOEL - De vermoedelijke ontvoerders van drie buitenlandse VN-medewerkers in Kaboel eisen dat de Verenigde Naties Afghanistan verlaten. Als vr vrijdag niet op de eis wordt ingegaan, zullen de ontvoerders de gijzelaars ombrengen, zo liet hun zegsman zondag weten. De satellietzender Al-Jazeera zond zondag een video uit waarop de gijzelaars te zien zijn.

De drie gijzelaars, die er erg moe uitzagen, zaten op de grond in een hoekje van een zaal. Ze leken in goede gezondheid maar zagen er bang uit. Even is een gemaskerde ontvoerder te zien. 

Het 'Moslimleger', dat mogelijk banden heeft met de taliban, ontvoerde donderdag een vrouw van Brits-Ierse afkomst, een Kosovaarse vrouw en een Filippijn die werken voor de kiescommissie van de Verenigde Naties. 

Eerder zondag vroegen de Verenigde Naties de onmiddellijke vrijlating van de drie VN-medewerkers. ,,We missen hen en zijn ongerust", aldus een woordvoerder. ,,We vragen dat diegenen die hen vasthouden hen geen kwaad doen. Het beste antwoord dat ze kunnen geven is de medewerkers onmiddellijk vrijlaten."

01/11/2004

Bron : De Standaard

Archief - Home