Ontvoerders dreigen VN-gijzelaars in Afghanistan te doden

De vermoedelijke ontvoerders van drie buitenlandse VN-medewerkers in Kaboel hebben de regeringen van hun land van herkomst en de VN drie dagen de tijd gegeven om tegemoet te komen aan hun wensen. Anders zullen ze de gijzelaars doden, zo liet hun zegsman zondag weten. De ontvoerders willen dat de VN het land verlaten.

De Verenigde Naties hebben zondag bij monde van hun woordvoerder in Afghanistan de "onmiddellijke vrijlating" gevraagd van de drie VN-medewerkers die donderdag in Kaboel werden ontvoerd. "We missen hen en zijn ongerust", aldus de woordvoerder. "We vragen dat diegenen die hen vasthouden hen geen kwaad doen. Het beste antwoord dat ze kunnen geven is de medewerkers onmiddellijk vrijlaten."

Het 'Moslimleger' ontvoerde donderdag een vrouw van Brits-Ierse afkomst, een tweede Kosovaarse vrouw en een Filippijn die werken voor de kiescommissie van de Verenigde Naties (VN). Het trio werd ontvoerd toen ze aankwamen bij hun bureau in het westen van Kaboel. Gewapende mannen dwongen hen in een zwarte terreinwagen te stappen, nadat ze de chauffeur van het VN-voertuig hadden geslagen. De chauffeur werd niet ontvoerd en kon alarm slaan.

31/10/2004

Bron : Het Laatste Nieuws

Archief - Home