Tachtig honden ontsnappen aan slager op Filipijnen

In het noorden van de Filipijnen hebben politieagenten 80 honden van de slager gered nadat ze een bestelwagen deden stoppen die aan grote snelheid reed, zo verklaarde een politieverantwoordelijke woensdag.
De honden, waarvan er velen in de straten van Naguillan gevangen waren genomen, waren op weg naar restaurants in de stad Baguio waar hondenvlees erg gesmaakt wordt, aldus inspecteur Robert Mesa.

De bestelwagen werd betrapt omdat de bestuurder dinsdag weigerde te stoppen voor een wegversperring van de politie. De agenten zetten daarop de achtervolging en slaagden er na twee uur uiteindelijk in de bestelwagen te doen stoppen. De bestuurder, Domingo Garcia, werd opgepakt en de honden vrijgelaten.

De Filipijnse wet verbiedt het eten van honden, maar de vraag naar hondenvlees blijft groot. Een hond die wordt aangekocht voor 100 pesos (1,5 euro) kan bij verkoop aan een restauranthouder tot 700 pesos (10 euro) opleveren, zo zeggen dierenbeschermers.
Aan de handel in honden voor consumptie hangt een gevangenisstraf van twee jaar en een boete van maximum 5.000 pesos (73,5 euro). Maar de veroordeelden komen er vaak met lichte straffen vanaf waarna ze hun activiteiten gewoon verderzetten.

11/08/2004

Bron : Het Belang van Limburg

Archief - Home