Filipijn in Irak: "Wacht op mij, ik kom naar huis"

do 15/07/04 - De Filipijnse gijzelaar in Irak heeft in een videoboodschap aangekondigd dat hij binnenkort wordt vrijgelaten. De Arabische televisiezender Al Jazeera heeft de tape uitgezonden. Zijn gijzelnemers zouden het ultimatum aan Manilla hebben verlengd.

Angelo Dela Cruz, een 48-jarige Filipijnse vrachtwagenchauffeur en vader van acht kinderen, is vorige week ontvoerd door Iraakse rebellen.

Zijn gijzelnemers eisten de terugtrekking van de 51 Filipijnse militairen vr 21 juli. Volgens Al Jazeera hebben ze het ultimatum aan Manilla nu verlengd tot het einde van de maand.

Dinsdag heeft de Filipijnse minister van Buitenlandse Zaken Delia Albert aangekondigd dat de Filipijnen hun troepen zo snel mogelijk terugtrekken uit Irak, maar wat dat precies betekent, is niet duidelijk. Acht soldaten hebben het land al zeker verlaten.

In de videoboodschap richtte Dela Cruz zich volgens de Arabische commentaarstem tot zijn familie. "Wacht op mij, ik keer terug", zou hij hebben gezegd. Hij zou de Filipijnse regering ook hebben bedankt voor de terugtrekking van hun soldaten. Maar het ziet er voorlopig niet naar uit dat hij op vrije voeten is.

15/07/2004

Bron : VRT Nieuws

Archief - Home