Kidnappers Filipijn geven Manilla tien dagen respijt

DUBAI - De kidnappers die een Filipijnse vrachtwagenchauffeur dreigen te onthoofden hebben Manilla tot 20 juli gegeven om alle troepen uit Irak terug te trekken. De Filipijnse regering krijgt van de gijzelnemers een etmaal de tijd om laten zien dat ze van goede wil is. Dat meldde de Arabische nieuwszender al-Jazeera zaterdag.

Eerder hadden de kidnappers gedreigd de gijzelaar, de 46-jarige Angelo de la Cruz, deze zaterdag te vermoorden. "De gijzelaar blijft in gevangenschap en wordt behandeld als een gevangene onder de islam tot de laatste Filipijnse militair op 20 juli Irak heeft verlaten, of hij wordt geŽxecuteerd", zo staat in een verklaring van de groep die zich Islamitisch Leger noemt.

De Filipijnse president Arroyo had eerder op de dag aan de familie van de man juist verteld dat hij naar een hotel in Bagdad was overgebracht voor zijn vrijlating.

Een bron binnen de Filipijnse ambassade in Bagdad meldde zaterdag dat hij niet had gezien dat de Filipijn is vrijgelaten. Vermoedelijk is ambassadepersoneel naar een lokatie gestuurd door de gijzelnemers, maar was De la Cruz daar niet.

10/07/2004

Bron : De Telegraaf (NL)

Archief - Home