Filipijnse gijzelaar vrijgelaten

Angelo de la Cruz, de Filipijnse vrachwagenchauffeur die in Irak was gegijzeld, is zaterdag door zijn ontvoerders vrijgelaten, zo meldde de Filipijnse minister Patricia Santo Tomas.
Volgens Santo Tomas "wordt de la Cruz momenteel naar een hotel in Bagdad" overgebracht. De minister zei voorlopig niet over meer informatie te beschikken.

De 46-jarige De la Cruz, vader van acht kinderen, was ontvoerd door leden van een groep die zich het Chaled Bin al-Walid eskader noemt, een onderdeel van het Iraakse Islamitische Leger. De militanten hadden gedreigd de man om te brengen tenzij de Filipijnse regering besliste tegen zondag haar 51 man sterke humanitaire contingent uit Irak terug te trekken.

Over het lot van de andere gijzelaars, de twee Bulgaren voor wie het ultimatum van hun ontvoerders de vrijdagnacht is afgelopen, blijft het gissen. Berichten als zouden de twee van Mosoel naar Faluja zijn gebracht, kon het ministerie van Buitenlandse Zaken in Bulgarije niet bevestigen.
Hun ontvoerders hadden er donderdag mee gedreigd om de twee te vermoorden, tenzij de Amerikanen alle Iraakse gevangenen in Irak binnen de 24 uur zouden vrijlaten.

10/07/2004

Bron : Het Belang van Limburg

Archief - Home