Al-Jazeera toont beelden van Filipijnse gijzelaar in Irak

Al-Jazeera heeft woensdag een videotape uitgezonden waarop een Filipijnse man te zien is die in Irak ontvoerd is. De gijzelnemers dreigden de man te doden als de Filipijnse troepen in Irak niet binnen drie dagen vertrekken.
 
Op de tape is te zien hoe drie gewapende en gemaskerde mannen achter de zittende gijzelaar staan. Achter hen hangt een spandoek waarop de naam staat van de groep, het Iraaks Islamitisch Leger - Khaleed bin al-Waleed Korps. De tot nog toe onbekende groepering ontleent haar naam aan een van de legerleiders van de profeet Mohammed.
 
De nieuwslezer van Al-Jazeera zei dat de ontvoerders op de tape ook vertellen dat ze al een Iraakse veiligheidsagent die bij de Filipijn was, vermoord hebben. Amer zou een werknemer zijn van een Saudisch bedrijf dat voor het Amerikaanse leger werkt. Het is niet duidelijk wat zijn werk inhoudt en hoe hij ontvoerd is.
 
De Filipijnen heeft 51 soldaten, politieagenten en medische hulpverleners in Irak. Er werken voorts 4.100 Filipijnen op Amerikaanse legerbases in Irak als onderhoudspersoneel en koks.

08/07/2004

Bron : Het Belang van Limburg

Archief - Home