GSM-gebruik leidt tot meer seks

Jongeren die hun gsm vaak gebruiken hebben volgens Noorse onderzoekers duidelijk meer en vroeger seks dan de andere, zo meldt de Noorse krant Aftenpost. Het Sociologisch Instituut van de Universiteit van Oslo heeft het gedrag van 10.000 jongeren tussen de dertien en de achttien jaar onderzocht. Twee derde van de ondervraagden, die hun gsm vaak gebruiken, zeggen dat ze al ontmaagd zijn. Bij hun minder bereikbare lotgenoten was dat amper acht  negen procent.

De onderzoekers zien het gsm-gebruik dan ook als een logische verklaring voor het hebben van seks. Professor Willy Pedersen, die het onderzoek leidde, zei "uitermate verrast" te zijn door de invloed van de geschreven tekstberichtjes (sms). De onderzochte jongeren gaven te kennen dat de frekwentie van het gsm-gebruik samenhangt met de frekwentie van hun seksueel contact.

Volgens de sociologen zou de uitwisseling van gsm-nummers de jongeren meer flexibiliteit verschaffen bij de keuze van hun relaties. Daardoor zouden ze sneller intieme contacten kunnen leggen. (TIP/LVK, belga)

01/07/2004

Bron : Het Laatste Nieuws

Archief - Home