Peking plaatst 600 mensen in quarantaine na Sars-besmetting

In Peking zijn meer dan 600 mensen in quarantaine geplaatst. In de hoofdstad werd een geval van de dodelijke longziekte SARS ontdekt. Er werden ook vijf verdachte SARS-gevallen gesignaleerd.

De mensen zijn naar gemeenschappelijke isolatiecentra overgebracht of worden verplicht om thuis te blijven. Dat zegt directeur Wu Jiang van de afdeling besmettelijke ziekten van het geneeskundig centrum van Peking. Wu Jiang denkt dat de kans klein is dat de ziekte dezelfde uitbreiding kent als vorig jaar. Toen werd Peking met de komst van SARS een dode stad. Wu Jiang vindt het alleszins geruststellend dat de oorsprong van de huidige SARS-besmettingen achterhaald kon worden.

Vorig jaar eiste de dodelijke longziekte in Peking 193 slachtoffers. Er raakten ook meer dan 2.500 mensen besmet. De quarantainemaatregelen worden ook genomen met het oog op de "gouden week" in het land. Van 1 tot 7 mei hebben veel Chinezen vakantie en reizen ze traditioneel door het land. Dit vergroot de kans op SARS-besmettingen aanzienlijk. (belga/VSV)

27/04/2004

Bron : Het Laatste Nieuws

Archief - Home