Stephanie Moreel zoekt Miss Belgium Earth

Finalistes tweede editie voorgesteld in Oostrozebeke

OOSTROZEBEKE - Met de verkiezing van Miss Belgium Earth is de Oostrozebeekse Stephanie Moreel aan haar tweede evenement toe. De finale vindt plaats in salons Cofar in Roeselare op 14 mei en afgelopen weekend stelde Stephanie in De Visscherie de finalistes van dit jaar voor.

De Miss Earth-verkiezing vond voor het eerst plaats in Manilla in 2001. Meer dan vijftig landen vaardigen een kandidate af. Stephanie Moreel las in 2002 over de verkiezing op internet en trok in haar eentje naar de Filippijnen als Belgische kandidate. Het leverde haar een kroontje als Miss Belgium Earth op.

Na afloop kreeg ze de kans om in eigen land de Miss Belgium Earth-verkiezing te organiseren. Dit jaar is de schoonheidswedstrijd aan zijn tweede uitgave toe.

Stephanie Moreel over haar aanpak: ,,Indertijd heb ik als kandidate aan tal van verkiezingen deelgenomen en er veel uitgeleerd. Daarom kies ik bewust voor een schoonheidswedstrijd met klasse. Het verschil tussen deze wedstrijd en andere is dat de winnares na afloop in Manilla deelneemt aan de Miss World Earth-verkiezing. Voor de meisjes is dat een onvergetelijke ervaring.''

Vijf titels

Stephanie koos voor een nieuw systeem van titels. ,,In België wordt traditioneel één miss verkozen met twee eredames. Ik introduceerde een verkiezing met drie eredames die elk een titel krijgen, geïnspireerd op de natuurelementen wind, water en vuur. Verder heb ik ook de licentie in handen voor de Miss Bikini Belgium. Kandidates maken dus kans op vijf titels.''

Ook de organisatie in Nederland voor Miss Netherlands Earth is in Stephanies handen.

De finalistes hebben drukke weken voor de boeg met onder meer een reis naar Malta. Een week lang zullen ze elkaar daar wat beter leren kennen en de choreografie voor de finale instuderen. Naast het kroontje, de titel en de reis naar Manilla krijgt de winnares straks, voor een jaar, de sleutels van een mini-Rover.

Kurt Rogiers neemt op 14 mei tijdens de finale de presentatie voor zijn rekening.

door Ingrid CASTELEIN & door Ingrid CASTELEIN

09/03/2004

Bron : Het Nieuwsblad

Archief - Home