Buitenlandse Zaken past reisadvies AziŽ aan

De Federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking heeft op basis van de laatste ontwikkelingen van de epidemie van vogelgriep in AziŽ, zijn reisadvies voor de betrokken landen aangepast. Alle contact met gevogelte in de landen die besmet zijn, dient vermeden te worden. Bovendien moet onmiddellijk een arts geraadpleegd worden als zich symptomen van de ziekte voordoen.

Het reisadvies geldt voor Thailand, Vietnam, Cambodja, Laos, Myanmar (Birma), MaleisiŽ, IndonesiŽ, Singapore, de Filipijnen, Pakistan, China, Zuid-Korea, MongoliŽ en Japan.
Voor reizigers die uit een land komen waar vogelgriep heerst, raadt Buitenlandse Zaken aan onmiddellijk een arts te raadplegen als zich symptomen van de ziekte voordoen binnen de zeven dagen na het vertrek uit het land. Deze symptomen zijn een koorts die hoger is dan 38,5 graden, gecombineerd met spierpijnen en hoest. Tijdens het verblijf is voorts alle contact met gevogelte te vermijden.

Reizigers die zich naar een land waar vogelgriep heerst, willen begeven, wordt aangeraden alle contact met gevogelte te vermijden, alsook zich niet op die locaties te begeven waar gevogelte en pluimvee verhandeld of gehouden worden, zoals markten, boerderijen en slachthuizen.
Toeristen worden voorts aangeraden geen voedsel te consumeren dat onvoldoende gekookt is, alsook rauwe eieren en schotels die bereid zijn met onvoldoende gekookte eieren.
Toeristen dienen regelmatig hun handen te wassen en geen voedsel in te voeren op basis van eieren of gevogelte.

De vogelgriep heeft in AziŽ al 17 mensen gedood; 12 in Vietnam en 5 in Thailand. Buiten deze landen heeft de ziekte ook China, IndonesiŽ, Japan, Cambodja, Taiwan -waar het minder gevaarlijke virus H5N2 verspreid is- Zuid-Korea, Laos en Pakistan aangetast. Het officiŽle reisadvies kan geraadpleegd worden op de website www.diplomatie.be/nl/travel. Vragen kunnen telefonisch gesteld worden aan het callcenter 'reisadviezen' dat gezamelijk door Buitenlandse Zaken en Volksgezondheid zal geopend worden van maandag tot vrijdag tussen 9.00 en 17.00 op het nummer 02-501 40 00.

06/02/2004

Bron : Het Belang van Limburg

Archief - Home