Blote borst Janet Jackson schrijft internetgeschiedenis

De blote rechterborst van Janet Jackson ging de voorbije dagen al vaak over de tong, maar nog vaker over het computerscherm, zo blijkt. De zoekmachine Lycos berekende dat de stunt van Jackson en Timberlake de gebeurtenissen van 11 september 2001 evenaart in termen van aantal zoekhits op het internet.

"Voor zondagavond was elf september het drukst gezochte item per 24 uur", meldde Terra Lycos, het bedrijf achter de zoekmachine. Lycos voert dagelijks metingen uit om een wekelijkse top-50 te kunnen samenstellen van de drukst gezochte onderwerpen. Nadat Justin Timberlake tijdens een live uitgezonden duet met Janet Jackson Jacksons borst ontblootte, schuimden Amerikaanse surfers in groten getale het net af om nog maar eens een glimp op te vangen van Janets boezem. "Janet Jackson", "Super Bowl" en "breast" bleken de meest ingetikte zoektermen in de uren en dagen na de strip-act.

"Zelfs al is het moeilijk om een vergelijking te maken met 11 september (omdat er op de bewuste dag veel meer zoektermen gebruikt werden), lijkt het er toch op dat de stunt bij surfers evenveel interesse opwekte", aldus Terra Lycos. Ter vergelijking: de resultaten van de presidentsverkiezingen in 2000 werden driemaal minder opgezocht op het net. (LAN)

06/02/2004

Bron : Het Laatste Nieuws

Archief - Home