Ministerie van FinanciŽn getroffen door wormvirus
Geen probleem voor belastingen

BRUSSEL -- Tal van computers op het ministerie van FinanciŽn zijn besmet met het wormvirus dat de jongste weken het internet onveilig maakt. De belastingaangiften zullen geen hinder ondervinden van het virus, zo zegt Birgit Peters, woordvoerster van minister van FinanciŽn Didier Reynders.

,,Het aantal computers dat besmet is, kan ik niet geven, want er is geen centraal meldpunt'', aldus Peters. ,,Maar het zijn er zeker geen 6.500. De technische dienst is volop bezig het probleem op te lossen. De schade is overigens beperkt gebleven, want het virus is eenvoudig uit te schakelen met een antivirusprogramma''.

De worm heeft ook geen schade kunnen aanrichten aan de belastingaangiften die elektronisch verstuurd werden. ,,Het virus valt Windows wel aan, maar niet het systeem 'tax-on-web', waarmee men zijn aangifte via het internet kan doorsturen'', legt Peters uit. De behandeling van de aangiften zal dus normaal verlopen.

,,Het ministerie van FinanciŽn noch een van zijn diensten ligt plat, ook al hadden sommige mensen dat misschien graag gewild. Er is enkel hier en daar een computer die uitgevallen is'', aldus nog woordvoerster. In totaal heeft het ministerie van FinanciŽn 20.000 computers ter beschikking.

26/08/2003

Bron : De Standaard

Archief - Home