BIPT waarschuwt voor wormvirus Lovsan
 

Het Belgisch Instituut voor Post en Telecommunicatie (BIPT) waarschuwt dinsdag op zijn website voor een nieuw, zich snel verspreidend computervirus, dat de naam Lovsan of Blaster kreeg. Lovsan verspreidt zich zonder toedoen van de computergebruiker.
Het nestelt zich in de besturingssystemen Windows XP, Windows NT, Windows 2000 en Server 2003.
De verspreiding van het wormvirus treft vooral privépersonen en kleine bedrijven met een internetaansluiting. Het F-Secure Internet Security 2003 programma kan het virus voorkomen.
Kenmerken van het Lovsan- of Blaster-virus zijn de aanwezigheid van een ongebruikelijke TFTP-file, de aanwezigheid van het bestand 'msblast.exe' in Windows en foutmeldingen over het RPC-systeem. De virusboodschap bevat de tekst: "I just want to say LOVE YOU SAN!! Billy gates why do you make this possible ? Stop making money and fix your software!!", een sneer naar Microsoft-topman Bill Gates.

Microsoft en inlichtingendiensten in de VS hadden al eerder alarm geslagen voor Lovsan. Tijdens de nacht van maandag op dinsdag verspreidde het zich massaal over de hele wereld. Op 16 augustus zou de internetworm nog vernietigender toeslaan.

Een patch kan worden gedownload op onderstaande link 

http://www.bitdefender.com/bd/site/virusinfo.php?menu_id=1&v_id=148

12/08/2003

Bron : Het Belang van Limburg

Archief - Home